BLOG 15: AARDE ELEMENT

#AARDE, #AARDEN, #GeAARD zijn

Het AARDE element is, binnen de kinesiologie, gekoppeld aan een aantal kenmerken. 
Levensstadium: Jong volwassene - Yin orgaan: Milt/alvleesklier - Yang orgaan: Maag -  Karakteristieke energie: evenveel Yang als Yin - Energiebeweging: Stabiliserend - Kwaliteit:  overvloed/oogsten - Seizoen: nazomer - Versterkt: de spieren - Emotie: begrip/empathie/betrokken - Geur: geurig - Geluid: zingen - Smaak: zoet -  Zintuigen: proeven - Opening: mond - Beeld: Graan/rijst - Lichaamsvocht: speeksel/lymfe - Kracht: teruggang - Kleur: geel/bruin - Klimaat: vochtig - Richting: midden - Controleur: hout - Controleert: water - Voedt: Metaal - Wordt gevoed door: vuur - Geloof/wereldbeeld: conventioneel - Planeet: Saturnus - Vorm: Lang/ vlak/ plat/ vierkant - Positieve uitingen: zorg en rust/verstand/ inzicht van ideeën/geborgenheid gevend - Negatieve uitingen: problemen met de werkelijkheid/ zich nergens thuis voelen/ lusteloos/ overmatig in het 'hoofd' zitten. Voeding: zoete granen/groente en -fruit. Als er sprake is van een onbalans in het Aarde element kunnen we al deze kenmerken langs lopen om te bezien wat er nodig is om de balans te herstellen

Foto: mei 2021,  eigen archief