KINESIOLOGIE

 

Voor wie?

Kinesiologie kan ondersteunend zijn bij het oplossen van onduidelijke en onverklaarbare klachten die in het reguliere circuit onvoldoende geduid kunnen worden. Als we lekker in ons vel zitten stroomt onze energie vrij door ons lichaam. Is dit niet het geval dan merken we dat meestal gelijk aan een gevoel van neerslachtigheid, uitgeblust of oververmoeid zijn. Binnen de kinesiologie spreken we dan van een gestagneerde  energiestroom.

Kinesiologie valt onder de complementaire geneeskunde en is daarom aanvullend aan de reguliere geneeskunde.

Cliënten worden geadviseerd om zich bij aanhoudende klachten altijd onder behandeling te stellen van een arts/specialist. 

 

Doel

Het doel van kinesiologie is het bevorderen van welzijn op alle niveaus van gezondheid. Kenmerk van elke kinesioloog is het gebruik van spiertesten.  Hierdoor  is het mogelijk om energieblokkades op fysiek, emotioneel en energetisch niveau op te sporen en te neutraliseren. Door uit te testen wat er nodig is om het natuurlijke evenwicht tussen lichaam en geest weer te herstellen kan herstel plaatsvinden.

Hoewel we niet kunnen bepalen wat we allemaal meemaken in ons leven, hebben we wel invloed op de manier waarop we hierop reageren en welke ‘bril’ we op zetten. 
Door allerlei omstandigheden kunnen we uit ons evenwicht zijn. Kinesiologie kan je helpen om weer letterlijk een hernieuwd evenwicht te vinden.

 

Kinesiologie consult

Binnen een kinesiologisch consult maak ik o.a. gebruik van de, door Three In One Concepts® ontworpen, Gedragsbarometer®. 

Op bewust, onbewust en lichaamsniveau vertelt de Gedragsbarometer welke emotie je belemmert én wat je graag zou willen in een bepaalde situatie of relatie.