DE PRAKTIJK

 

Ieder mens is uniek en dat maakt mijn werk als kinesioloog zo interessant.

We maken keuzes op basis van onze eigen veronderstellingen, opvoeding, ervaringen, aannames en overtuigingen.

Soms ervaren we hier hinder van en ontwikkelen we bepaalde klachten die ons mogelijk bewust willen maken van de noodzaak om een andere koers te varen. Onbewust kunnen allerlei factoren op lichamelijk, chemisch, emotioneel en elektro magnetisch gebied een rol spelen. 

 

HOLISTISCHE BENADERING

Kinesiologie valt onder de ‘Natuurgeneeskunde’, een verzamelnaam voor een groot aantal alternatieve of complementaire geneeswijzen. Natuurgeneeswijzen hebben met elkaar gemeen dat ze allen een holistische benadering hebben.  

Deze benadering gaat ervan uit dat de mens als één geheel wordt gezien waarbij het fysieke, psychische, emotionele en spirituele elkaar onderling beïnvloeden. Als er een verstoring optreedt op één van deze genoemde gebieden zal dit ook van invloed zijn op de andere gebieden.

 

Volgens de holistische benadering kijk ik dan ook naar de mens als ëén geheel en niet alleen naar de ziekte, klacht of aandoening zelf. Het zelfgenezend/zelfherstellend vermogen van het lichaam staat hierbij centraal.

 

KEY4BALANCE helpt jou je bewust te worden van wat je ‘beweegt’ en/of wat er voor nodig is om weer in beweging te komen zodat je keuzes kunt maken die beter bij jou passen. Het ervaren van keuze (zelfrespect) zal een positief effect hebben op jouw veerkracht en vitaliteit in je dagelijkse leven.

 

De naam KEY4BALANCE is voortgekomen vanuit de gedachte dat kinesiologie een sleutel (key) biedt waardoor je weer in balans kunt komen. Graag kom ik met je in contact om samen te bekijken wat ik voor jou kan betekenen.Sinds 10-01-2023 aangesloten bij:

Nederlands Instituut ter Bevordering van Integrale Gezondheidszorg.