BLOG 17: TRILLINGEN

#TRILLINGEN

Als je een steen in het water gooit zie je allerlei cirkels eromheen ontstaan. Als je een geluid hoort, zorgt de trilling van het geluid dat je trommelvlies beweegt en het geluid via de gehoorbeentjes de gehoorzenuw bereikt en je het geluid kunt horen.

Alles in en om ons heen zendt continue trillingen uit. Die wisselwerking tussen de binnen- en de buitenwereld noemen we resonantie. We onderscheiden prettige en onprettige trillingen. Trillingen kunnen je verwarmen of een koude (t)rilling geven. Ik veronderstel dat positieve trillingen het zelfherstellend vermogen van het lichaam bevorderen en versterken en  dat negatieve trillingen zorgen voor een disharmonie in ons systeem of ziektes kunnen veroorzaken. Je kent vast wel situaties waarbij je het gevoel hebt op een zelfde golflengte met iemand te zitten en die persoon als heel prettig te ervaren. Het tegenovergestelde herkennen we ook allemaal: zonder dat je iemand kent heb je al een unheimisch gevoel bij het eerste contact terwijl je dat niet kunt verklaren. Vaak ervaar je dan dat je op een totaal andere golflengte zit. 

Het gebruik van diverse zaken zoals bloesemremedies, halfedelstenen, teksten, symbolen, klankschalen of stemvorken in mijn praktijk is gebaseerd op voorgaande informatie en kan daardoor worden gebruikt bij het herstellen van disharmoniën of onbalansen in ons systeem. 

Foto: april 2021 stemvorken, eigen archief