BLOG 18: LEMNISCAAT

#Lemniscaat #Liggende 8 #Staande 8

Binnen de Kinesiologie maken we gebruik van de Lemniscaat. De Lemniscaat wordt ingezet als een liggende of staande 8 beweging of symbool en staat voor energie, doorstoming, kracht en oneindigheid. Diverse technieken kunnen worden ingezet om te kunnen bepalen op welke wijze de 8 mag worden 'getekend' om de energie weer op de - voor het lichaam - juiste manier te laten stromen.
Binnen de Brain Gym gebruik ik de Lemniscaat weer op een andere manier; de leerflow zoals weergegeven in blog 6/2020

En binnen de Essential Tool maken we  gebruik van het op een bepaalde manier tekenen van de liggende 8 om zodoende te kunnen bekijken welke aspecten van belang zijn bij het realiseren van een bepaald doel. zie ook blog 36/2020
En tot slot heb ik ervaren dat, als er sprake is van pijn, het 'tekenen' van een 8 over een pijnlijke plek kan zorgdragen voor verlichting van deze pijn. De techniek om dit te kunnen bepalen kan iedereen leren. Toen ik in 2012 hospitalero was in een refugio in de Pyreneeën heb ik diverse wandelaars deze techniek geleerd waarna ze veel minder last hadden van pijnlijke scheenbenen, knieën en enkels. Een vorm van EHBO dat altijd van pas komt!

Foto: eigen archief 2013 Lemniscaat in de vloer van Le Campanile de léglise Saint Saveur, Manosque