BLOG 21: TIJD

#TIJD #VRIJETIJD #CORONATIJD 

'Ik heb altijd tijd voor mijzelf.' las ik op het Zwanenbloemkaartje uit een houten doosje (77 Jule jaar Natuurlijke inzichtkaarten van T. Hilgers). Wekelijks word ik geïnspireerd door een dergelijk kaartje.
Elke dag opnieuw hebben we 24 uur of 1440 minuten ter beschikking om datgene te doen wat we van belang achten. TIJD wordt gekoppeld aan allerlei verschillende woorden; TIJDsmanagement, bepaalde TIJD, wachtTIJDsbemiddeling, CoronaTIJD, TIJDschift, TIJDperk, aankomstTIJD, verledenTIJD, TIJDperk, TIJDsblok, TIJDsinvestering, TIJDsverdrijf etc. 

Jaren geleden ontving ik, in aanloop op een lezing in de Dominicaner klooster in Zwolle, de bijgaande vooraankondiging over TIJD. Geen idee wie dit heeft geschreven maar ik vind het nog steeds geweldig hoe dit stukje over TIJD is samengesteld!  TIJD heeft in mijn optiek alles te maken met PRIORITIJD. Want voor wat je echt belangrijk vindt, maak je TIJD (vrij). En het mooie is dat hierdoor jouw beschikbare tijd wint aan KWALITIJD!

Foto: 01-03-2001 eigen archief, vooraankondiging kloosterlezing Dominicaner klooster in Zwolle