BLOG 24: POSITIEVE PUNTEN

 #POSITIEVE PUNTEN #STRESS #STRESSRELEASE

Als we veel stress ervaren dan wordt de hoeveelheid adrenaline in ons bloed verhoogd. Het gevolg hiervan is dat we minder goed kunnen nadenken, onthouden en acteren. Alles is erop gericht om te kunnen vluchten/vechten of stilstaan.
Er zijn twee oefeningen die je juist in deze situatie zou kunnen uitvoeren: 'In de knoop/uit de knoop (zie Blog 14/2020) en de 'Positieve punten'. Leg je beide handen op de * punten tussen de haargrens en de wenkbrauwen.

Deze oefeningen hebben een positieve invloed op de parasympaticus; hierdoor is het mogelijk dat het lichaam in een toestand van ontspanning en herstel kan komen. De energievoorraad kan worden gespaard of hersteld en je bent weer beter in staat om helder te denken en tot gerichte actie over te gaan. 
Foto: tekening eigen beheer 2021