BLOG 25: DRUK

#DRUK #TIJD #FOCUS

Zo nu en dan vind ik een boek in de bieb dat mij inspireert en uitdaagt. De manier waarop het is geschreven spreekt mij dan zodanig aan dat ik de neiging heb om het gelijk te gaan kopen. 
Het boek 'Nooit meer te druk' van Tony Crabbe is zo'n boek (zie foto)
De kern van dit boek: Bijna iedereen vindt dat hij te druk is en te weinig tijd heeft voor andere zaken dan waar hij mee bezig is. Crabbe stelt de vraag: 'Waarom laten we na ons te focussen op de belangrijke dingen die ertoe doen en impact maken?' En 'wat is er voor nodig om te kiezen voor een positievere strategie?'

Het antwoord op de laatste vraag geeft Crabbe op pagina 212; Zelfvertrouwen (gebaseerd op je prestaties en verrichtingen) en zelfeffectiviteit (het vertrouwen dat je alles wat op je pad komt aankunt). Soms is het zo simpel.......

 

Foto: 2021 eigen archief