BLOG 26: PROBEREN

#PROBEREN #VERTROUWEN

Definitie: 'Iets met succes trachten te bereiken, waarvan je niet weet of het gaat lukken' Het gebruik van het woord 'Proberen' impliceert mijn inziens dat het op voorhand al onzeker is dat 'het' slaagt.

Hoe voelt het voor jou als je zegt 'Ik probeer er het beste van te maken' of  'Ik maak er het beste van', merk je verschil?

 

'Proberen' houd mij eerder tegen dan dat het mij stimuleert. Ook 'zelfhulpboeken'  gebruiken vaak het woord 'proberen'. Geen idee wat hier de toegevoegde waarde van is. Ervaar jij bij 'Probeer je te ontspannen' of 'Ontspan je', hetzelfde? Binnen de kinesiologie werken we toe naar de gewenste situatie. Dat is Positief, leidt tot Actie, is duidelijk (Clear) en geeft Energie.

(PACE)

 Foto: Coloradokever die je met aaltjes kunt proberen te bestrijden  2021 eigen archief