BLOG 30: DROMEN EN VERLANGEN

# DROMEN #VERLANGEN 

Elke daad begint met een droom of verlangen. Daarnaast heb je een motivator nodig om het verlangen of de droom te realiseren.

In MOTivatOR zie je het woord MOTOR staan, en dat staat voor de 'kracht' die de mens aanzet om het verlangen te realiseren. En die kracht kan niet zonder drijfveer, datgene wat jou beweegt om iets te doen of die bepaalde keuze te maken. Het is datgene dat jou werkelijk in beweging brengt en dit wordt weer bepaald door jouw kernwaarden, jouw voorkeuren, levenshouding etc. 

Verlangen heeft ook iets tegenstrijdigs in zich; 'iets willen hebben en niet willen hebben' een, zoals Krishnamurti in een van zijn lezingen zei, 'tweeslachtige activiteit'. Diep van binnen is het aanvaarden van datgene wat er (nog) niet is daardoor ook van belang. 

Foto: eigen ontwerp van de 'motor', 2021