BLOG 32: HOLISTISCH

#HOLISTISCH

Kinesiologie gaat er vanuit dat de mens één geheel is en geest en lichaam elkaar beïnvloeden. Geen spier of hersencel staat op zichzelf. Alles is met alles verbonden. Binnen de complementaire geneeskunde noemen we deze denkwijze 'holistisch'.
Vanuit deze gedachte willen kinesiologen een bijdrage leveren aan een blokkadevrije energiestroom waardoor eventuele klachten kunnen verdwijnen of verminderen.
Het gevolg hiervan is dat jouw algehele welbevinden wordt bevorderd. Ook hier zie je weer dat als je iets op het ene gebied verbeterd, dit ook van invloed is op een ander gebied.
Door gebruik te maken van spiertesten (kenmerk van elke kinesioloog) laat het lichaam weten of onze energie vrij in ons lichaam stroomt of dat er ergens sprake is van een geblokkeerde energiestroom. Ook geeft de spiertest aan wat er voor nodig is om deze energieblokkade op te heffen. De functie van een kinesioloog is het in gang zetten van dit proces. Ik noem mijzelf daarom ook wel eens een 'proces ondersteuner'. Van belang is dat jijzelf de regie houdt en je  bewust wordt van de mogelijke oorzaken van het ontstaan van de energieblokkade(s). Deze bewustwording nodigt je uit om op een andere manier met jezelf of je omgeving om te gaan waardoor je energie vrij kan stromen en jij vaak ook zelf merkt dat je letterlijk energieker bent.

Foto: 2014 Vlinder