BLOG 33: GEDULD

#GEDULD #GEDULDIG

'Geduld is het vermogen om moeilijke omstandigheden met kalmte te verduren' zo lees ik op Wikipedia. Geduld vraagt om volhouden, verdragen, moed hebben om door te gaan op het moment dat je de neiging hebt om op te geven of geïrriteerd of gefrustreerd raakt. Geduld geldt als een deugd; het tegendeel ervan is ongeduld.'

 

De Bachbloesem remedie Impatiens/Reuzenbalsemien heeft een positieve invloed op ongeduld: het draagt bij aan besluitvaardigheid, spontaniteit, minder gejaagd zijn in woord en daad, ontspanning en begrip voor mensen die een langzamer tempo hanteren. 

 

Met enige regelmaat komt het voor dat een cliënt tijdens een consult nog geen herkenning heeft bij de uitgeteste correctietechniek. Er valt geen kwartje. Vaak heeft wat zich tijdens een consult aandient tijd nodig om te landen voordat de cliënt het gevoel heeft dat het 'klopt'. En daar is uiteraard geduld voor nodig. 

Foto: 2021, Reuzenbalsemien uit eigen archief