BLOG 36: HOOFD PIJN

#HOOFDPIJN #MIGRAINE #PIJN

 

Ieder mens heeft wel eens een keer hoofdpijn in zijn leven gehad. Helaas blijken heel veel mensen met enige regelmaat last te hebben van hoofdpijn.

 

Je kunt dan een pijnstiller pakken en soms gaat de pijn dan over. Overkomt je dit een of twee keer per jaar en kun je een relatie leggen met de mogelijke oorzaak van deze pijn, dan hoeft er niets aan de hand te zijn. 

Het wordt anders als je veel vaker last hebt van hoofdpijn en er geen direct aanwijsbare oorzaak is aan te geven.

 

Kinesiologen zien pijn als een signaal of alarmbel. Het lichaam wil je door middel van pijn waarschuwen om aan te geven dat er iets niet in orde is. Daardoor  heeft pijn ook een beschermingsfunctie en nodigt het je uit om te onderzoeken wat er werkelijk aan de hand is.

 

Denk hierbij aan voor de hand liggende zaken zoals een examen, stress op het werk of je privéleven, een verkeerde werkhouding door thuiswerken, zwaar tillen, maar ook gebruik van veel alcohol, zwarte thee of juist te weinig gewoon water drinken kan de oorzaak van je hoofdpijn zijn.

 

Daarnaast kunnen ook zaken een rol spelen waar jij je niet bewust van bent. 

Wil je meer inzicht in onbewuste mogelijke oorzaken, dan kan een kinesioloog je ondersteunen bij het zichtbaar maken van deze onbewuste factoren door gebruik te maken van o.a. de Gedragsbarometer® van Three In One Concepts®. 

Het is echter verstandig om bij klachten die je langer hebt dan 3 weken ALTIJD contact op te nemen met de huisarts zodat medische oorzaken kunnen worden uitgesloten. 

Foto: eigen archief: het eten van minimaal 250 groente per dag draagt bij aan een optimale gezondheid!