BLOG 41: KRUISLOOP

#KRUISLOOP

De Kruisloop oefening of X-loop bevordert  de communicatie tussen beide hersenhelften (hemisferen). 

Heerlijk om de dag mee te beginnen of halverwege de ochtend of middag jezelf en je collegae? mee op te peppen.

Zet eventueel een lekker muziekje op en voer de oefening als volgt uit: 

Breng bij de voorwaartse kruisloop de rechter elleboog naar de linkerknie. Breng vervolgens de linker elleboog naar de rechterknie. Eerst langzaam en daarna zo snel als prettig voelt. Bij de zijwaartse X-loop breng je de rechterarm opzij naar rechtsboven en het linkerbeen naar opzij rechtsonder. En andersom. Als ook dit goed lukt kun je jezelf uitdagen door ook nog een achterwaartse kruisloop te doen: breng de rechterhand naar de linker enkel achter het lichaam en de linkerhand naar de rechter enkel.

Blijf bij alle bewegingen goed doorademen en voer langzaam, indien prettig, het tempo op. Als je ondertussen ook nog naar een X kijkt of deze visualiseert versterk je het effect van de X-loop oefening. Kinderen kunnen dit vaak verbazingwekkend snel onder 'de knie' krijgen. Dat bleek onlangs bij de 465 kinderen waarmee we deze oefening deden bij de kinderboerderij!

Foto: eigen archief zelf getekend.