BLOG 42: LUCHT

#EMOTIES #LUCHT

De 5 emoties behorend bij de 5 elementen
(zie logo) zijn Blijdschap (Rood/Vuur), Begrip (Geel/Aarde), Bedroefdheid (Grijs/Metaal), Bang (Blauw/Water) en                                                                                              Boosheid (Groen/Hout).

Ieder mens kent al deze emoties in meer of mindere mate. In de praktijk blijkt vaak een andere emotie achter de op de voorgrond tredende emotie te zitten. Bijvoorbeeld Bedroefd zijn achter Boosheid. We zien vooral bij jongeren dat het soms stoerder lijkt te zijn om je boosheid te uiten dan je verdriet.

Werken met de 5 elementen kan helpen om meer zicht te krijgen op wat er werkelijk speelt en wat er voor nodig is om de oorspronkelijke emotie wel te kunnen en te mogen ervaren. Dat is niet altijd makkelijk maar geeft wel lucht als hier letterlijk 'lucht' aan wordt gegeven. Een gevoel van opluchting zal dan overheersen. 

Foto: logo van Platform voor kinesiologie