BLOG 46: VISUALISEREN

#VISUALISEREN #VERBEELDEN

Zo nu en dan kom je een boek tegen wat gelijk de aandacht trekt. Het boek op de foto spreekt mij aan omdat het op een zeer toegankelijke manier uitlegt wat energie is en hoe je er voor kunt zorgen dat je goed bij jezelf blijft. Op de omslag staat: 'Dit boek is geschreven voor kinderen tussen de 5 en 10 jaar, hun ouders, begeleiders, docenten of hulpverleners.'

Door gebruik te maken van je 'binnen-ogen-kijkspel' kun je visualiseren wat je graag wilt zien/ervaren. Er staan technieken in hoe je bepaalde gevoelens kunt loslaten en hoe je onzichtbare helpers kunt oproepen.

En als je niet meer blij bent met jezelf kun je oefeningen doen om je weer wat beter te voelen. Allerlei ervaringen kunnen in het boek worden genoteerd waardoor het echt  een 'doe-boek' wordt. 

Bijzonder vind ik ook dat in dit boek de binnen de kinesiologie gebruikte oefeningen zoals de lemniscaat tekenen, de kruisloop en de voorhoofdspunten vasthouden zijn opgenomen. Wat mij betreft een aanrader en mooi Sinterklaas of Kerstcadeau!

Foto: ISBN 9789088 402012 Uitgever: Panta Rhei