BLOG 3: MAART 2022 VREDE

#REDE #VREDE #OEKRAINE #ZONNEBLOEM #SYMBOOL #VERTROUWEN #OPTIMISTISCH #MOGELIJKHEDEN

 

'REDE' staat voor verstand, denkvermogen en ratio. In de afgelopen 12 dagen lijkt dit afwezig bij Vladimir Poetin. Door gebrek aan REDE is de VREDE ver te zoeken in Oekraïne. Een prachtig land met veel werelderfgoed en hardwerkende mensen wordt plat gebombardeerd. Waartoe? Waarom?

Een weldenkend mens heeft hier geen antwoord op. De kleuren van de Oekraïense vlag zijn blauw en geel en de ZONNEBLOEM is HÈT symbool van dit land. De zonnebloem zal zich altijd naar het licht toedraaien. Zij staat symbool voor bewondering, betrokkenheid, warmte, een lang leven, levenslust en toewijding. Kenmerken die ik ons allen toewens. Daarom is het juist NU van belang om de volgende tekst in gedachten te houden: ‘Door te Vertrouwen en Optimistisch te zijn, voed ik het veld van Licht en Mogelijkheden.’ (auteur mij onbekend) Positieve woorden die ons kunnen helpen positief te blijven ondanks alles wat er nu gaande is in Oost-Europa. 
VERTROUWEN: dat een ieder van ons een positieve bijdrage, hoe groot of klein ook, kan leveren om de VREDE te herstellen. 

OPTIMISTISCH: door in gedachten te houden wat je wenst: VREDE voor iedereen! LICHT: steek een kaarsje aan zodat het licht zich kan verspreiden. MOGELIJKHEDEN: bedenk welke mogelijkheden jij, wellicht in samenwerking met anderen, hebt om dit proces van vernietiging te stoppen.  

Tot slot een oefening om rustig te worden als je onrust ervaart: Leg je ene hand tegen je voorhoofd en je andere hand tegen je achterhoofd, adem rustig door en blijf zo enkele minuten zitten. Wissel zo nodig van handen. Ervaar de ontspanning en het vermogen om weer helder te kunnen bedenken wat NU voor jou belangrijk is.  

Foto: gedownload van internet.