BLOG 5: MEI 2022 GLANS

#GLANS #LICHT #SCHITTERING #LICHTPUNTJES

Op Internet lees ik dat GLANS, de regelmatige spiegeling is van licht aan gladde oppervlakken. Als ik iemand ontmoet kijk ik automatisch naar de glans in iemand zijn ogen. Soms is deze glans ver te zoeken en is er geen enkele schittering waar te nemen. De ogen lijken op dat moment geen LICHTPUNTJES waar te kunnen nemen.
Zo nu en dan neem ik ook letterlijk het omgekeerde waar. Cliënten komen binnen zonder lichtpuntjes in de ogen en vertrekken na een kinesiologisch consult weer met glans in de ogen. Ik vraag me dan altijd af hoe dit mogelijk is. Ziet iemand ook letterlijk weer perspectief (lichtpuntjes) om nieuwe keuzes te maken of bepaalde zaken los te laten? Er is een mooi gezegde: 'Zonder wrijving geen glans.'
Ik kan me blijven verwonderen over het wonder hoe we aan de buitenkant soms kunnen zien wat er in onze binnenkant speelt. 
Foto: eigen archief 2022