BLOG 6: JUNI 2022 PREVENTIE

#PREVENTIE #ANTICIPATIE #INVESTEREN #VOORKOMEN #ADEMPAUZE

 

PREVENTIE betekent letterlijk VOORKOMEN. Daarvoor is het nodig dat je ANTICIPEERT op klachten die je hebt. Wat hebben deze klachten jou mogelijk te vertellen, waardoor ontstaan ze en wat zou je NU kunnen doen om deze klachten te verminderen of te laten verdwijnen? Preventie vraagt daardoor niet alleen AANDACHT maar ook een INVESTERING in tijd en/of geld. Voor wie gezond wil blijven en zijn gezondheid wil bevorderen of beschermen is het van belang om zo nu en dan eens een ADEMPAUZE in te lassen en zich af te vragen: 'Hoe gaat het met mij? wat vind ik oké en wat wil ik anders?' Dit vraagt om dingen te doen èn daarnaast soms ook om dingen te laten. Voor een ieder van ons zal het accent op andere zaken liggen. Echter één ding is voor mij telkens weer duidelijk: Door  aandacht (voor signalen, kennis, tijd) en Communicatie (met je innerlijk) verhoog je de kans dat je gezond blijft of gezonder wordt. Niemand kan garanderen dat je nooit ziek zal worden. Doorslaan in aandacht voor gezondheid, op welke manier dan ook,  kan mijn inziens zelfs ziekmakend zijn als je hierdoor teveel stress ervaart. BALANS is ook hierin het sleutelwoord. Uiteraard is de ene mens gezegend met een betere gezondheid dan anderen. KOESTER dit en wees zuinig op je geest en lichaam. Wees trots op wie je bent en heb aandacht voor datgene dat jouw gezondheid bevordert. En indien je hierbij hulp kunt gebruiken, maak dan eens een afspraak voor een kinesiologisch consult. Je bent van harte welkom!  

Foto: Plint servies ENZO - Beker 'De kunst is zo te leven Dat het je overkomt' ISBN 9789059305724 Martin Bril