BLOG 10: OKTOBER 2022 VOLHARDEN

#VOLHARDEN #STANDVASTIG

Volharden en standvastig zijn kwaliteiten die je veel kan bieden. Volharden wil zeggen dat je vasthoudt aan jouw eigen zienswijze, gedachten of mening. Wanneer het gaat om principes of het realiseren van doelstellingen of idealen dan ben je als je volhard onverzettelijk zonder daarbij star te zijn. Kortom je houdt vol en bent onvermoeibaar in het bereiken van jouw doelen. Tegenslag overwin je en ondanks negatieve reacties van anderen houd je de moed erin om de route die je hebt uitgestippeld te blijven volgen tot jouw doel is bereikt. 

 

 

 

De connectie van de Schildpad met standvastigheid en volharding is te danken aan het fabeltje van de Haas en de Schildpad. Dit fabeltje laat zien dat succes niet altijd zit in hoe snel je bent maar hoe volhardend. De Schildpad beweegt zich weliswaar veel langzamer maar wel op een constant tempo op weg naar zijn doel. 

Foto: eigen archief herfst 2022