Q2 2024

#ENERGIE #OEFENINGEN

We kunnen allemaal meer invloed uitoefenen op onze gezondheid dan we nu misschien doen. De LENTE is een mooi moment om naast aandacht voor je huis, ook aandacht aan jezelf te besteden. 

De beroemde formule E = mc2 van Albert Einstein komt neer op het volgende: er bestaat alleen energie. Stromende energie (dat wat wij levenskracht noemen) en gestolde energie (dat wat we materie noemen).

Energetische geneeskunde, waaronder Kinesiologie ook valt, richt zich op het herstellen en in stand houden van de doorstroming, balans en harmonie van ons energiesysteem door middel van: 1.  Bekloppen, masseren of vasthouden van bepaalde energiepunten in de huid: accupunctuurpunten, neuro vasculaire punten of neuro lymfatische punten. 2.  Met de hand volgen van bepaalde energiebanen (meridianen), 3.   Het uitvoeren van oefeningen die kalmerend of herstellend werken zoals Brain gym® en Ismakogie®,  4.  Bepaalde oefeningen die de aura rondom het lichaam kunnen versterken.

Er zijn verschillende vormen van ‘energetisch genezen’; o.a. yoga, gigong, shiatsu, acupunctuur, Therapeutic Touch, Touch for Health, Reiki en Kinesiologie. Bij al deze vormen ligt het accent op het in stand houden van een sterk, vitaal, evenwichtig en gezond energiesysteem. De diverse oefeningen in dit boekje zijn daarbij ondersteunend en werken preventief. Van Harte aanbevolen!

 

Bron: Het energie boekje van Donna Eden met Dondi Dahlin